Ons onderwijs

Over de grens

Op het Isendoorn leer je de wereld kennen

Het Isendoorn laat je verder kijken. Ook letterlijk. Tijdens tal van internationale activiteiten maak je kennis met andere landen en culturen. En leer je samenwerken met mensen over de hele wereld. Van deze brede ontwikkeling heb je nu én later veel plezier.

In onze snel veranderende (netwerk)samenleving is het belangrijk dat je verbindingen kunt leggen. In Nederland en daarbuiten. Dus ga je bijvoorbeeld op uitwisseling of maak je via internet contact met studenten van over de grens. Hierbij praat je meestal Engels. Wil je dat nog beter leren? Dan kun je zelfs tweetalig onderwijs volgen.

Wereldburgers in wording

De Isendoorn competenties staan centraal bij de internationale activiteiten. Want juist hierbij leer je heel veel vaardigheden die onmisbaar zijn in de maatschappij van nu. Daarnaast kijken we naar wereldwijde grote uitdagingen. Zoals vraagstukken op het gebied van klimaatverandering, biodiversiteit, ongelijkheid en vrede, veiligheid en rechtvaardigheid. Hierbij sluiten we aan bij de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Zo ontwikkel jij je in alle opzichten tot een echte wereldburger.

Checklist voor kwaliteit

Internationalisering doen we niet zomaar. Om de kwaliteit te waarborgen hebben we een checklist voor elk project. Met aandacht voor alle fases, van voorbereiding en uitvoering tot afronding.

Lees meer over deze Isendoorn standaard voor internationalisering