Ons onderwijs

Sfeer in de klas

In een fijne sfeer leer je meer

De mentor kent alle leerlingen en zorgt voor veiligheid in de klas. Heb je vragen of zit je met een probleem? Dan kun je altijd bij je mentor terecht. Deze onderneemt dan snel actie. Als het nodig is, roept de mentor de hulp van anderen in.

Tijdens de mentorlessen werk je aan studievaardigheden en sociale vaardigheden. Denk bij studievaardigheden aan het goed plannen van je werk en leren hoe je een toets voorbereidt. Sociale vaardigheden hebben te maken met hoe je met elkaar omgaat in de klas. Niet pesten bijvoorbeeld. Zodat iedereen zich prettig voelt.

Basisondersteuning en extra support

Je kunt met al je vragen terecht bij je mentor. Samen kijken jullie wat nodig is. Op school bieden we allerlei basisondersteuning. Zoals klassedeal, faalangsttrainingen, groepsdynamisch werken, projecten voor hoogbegaafde leerlingen en begeleiding/aanpassingen bij dyslexie of dyscalculie. In de werkflexuren kun je extra aandacht besteden aan specifieke vakken. Ook zijn er supportflexuren voor extra aandacht op het gebied van taal, rekenen en studievaardigheden.