Voor jou

PBL (project based learning)

PBL maakt leren logisch 

“Waarom moet ik dit leren?” Die vraag beantwoorden we op het Isendoorn met Project Based Learning (PBL). Tijdens de PBL-uren zoek je samen met andere leerlingen oplossingen voor vraagstukken uit de praktijk. Zo leer je met een duidelijk doel. 

PBL heet ook wel betekenisvol leren. Omdat je actief op zoek gaat naar antwoorden voor échte problemen, begrijp je meteen waarom je iets leert. En kun je direct toepassen wat je geleerd hebt. Dat doe je niet alleen, maar samen met andere leerlingen én docenten. Waarbij de leraar je niks voorkauwt, maar je wel op weg helpt. 

Leren met en van elkaar 

Ben jij een echte doener en ga je het liefst meteen aan de slag? Of een denker die eerst stilstaat bij de beste manier om een project aan te pakken? Tijdens de PBL-uren mixen we doeners, denkers, dromers en beslissers door elkaar. Het maakt hierbij niet uit of je mavo, havo of vwo doet. Want betekenisvol leren doe je met en van elkaar. 

Meer weten over PBL? Bekijk de Isendoorn PBL-website! 

Ervaringsverhalen

Op het Isendoorn leer je voor ‘t leven. Wil jij weten hoe je alle ruimte krijgt om op school én in het leven te slagen? Laat je inspireren door de ervaringen van onze leerlingen, oud-leerlingen en docenten.